UPPDATER 12. Mai 2020

 

 

Retningslinjer for informasjonskapsler

Danske Bank Group ønsker at våre nettsider skal vise innhold som er relevant for deg. For å få til dette bruker vi informasjonskapsler. Dette er teknologi som samler inn data om hvordan du og andre besøkende bruker nettstedene våre, og om hvordan du bruker våre digitale apper. Formålet med disse retningslinjene er å være tydelige og transparente på hvordan vi bruker informasjonskapsler og bruksmønsterdata, slik at du har nok kunnskap til å velge om du vil godta bruk av informasjonskapsler, hva du bør være klar over og hvordan du kan forhindre bruk av disse dataene.

Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er passive programvarefiler som lagres på datamaskinen eller annet IT-utstyr og samler inn data. Vi bruker begrepet «informasjonskapsler» bredt, men det dekker både ekte informasjonskapsler og metoder som ligner på informasjonskapsler i nettlesere og apper. Informasjonskapsler kan ikke spre virus eller andre skadelige programmer. Informasjonskapsler registrerer ikke hvem du er eller hvor du bor, men de kan fortelle oss om nettstedene du har besøkt på enheten din, for eksempel mobiltelefonen eller nettbrettet. Vi kan kombinere dette med annen informasjon som vi har om deg.

Generell oversikt over informasjonskapsler og hvorfor vi bruker informasjonskapsler

Nedenfor ser du en liste over fire typer informasjonskapsler vi benytter, med en beskrivelse av hva de gjør og hva de brukes til, samt noen eksempler på informasjonskapsler som finnes på nettsidene våre.

Informasjonskapslenes formål Beskrivelse Eksempler på informasjonskapsler
Nødvendige Disse informasjonskapslene bidrar til at hjemmesiden fungerer ved å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigering, språkvalg og tilgang til sikre områder på hjemmesiden. Nettsiden fungerer ikke optimalt uten disse informasjonskapslene, og du kan ikke avvise disse når du bruker nettstedet vårt.
 • Danske Bank-cookies
 • Qbrics
Funksjonelle Funksjonelle (eller såkalte «preferanse»-) informasjonskapsler gjør at vår hjemmeside husker dine valg av innstillinger som påvirker måten siden vises på. Du kan avvise disse informasjonskapslene i informasjonskapselfanen.
 • Qualtrics
Statistiske Disse informasjonskapslene bruker vi til å spore atferden til våre besøkende på et aggregert nivå for å måle og optimalisere funksjonaliteten til nettstedet vårt. For eksempel hvordan besøkende bruker siden vår, hvilken region de er fra og hvilke funksjoner ser er på. Du kan avvise disse informasjonskapslene i informasjonskapselfanen.
 • Adobe Analytics
Markedsføring Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å identifisere deg (enheten din) og profilen din for å gi deg relevant innhold. Vi sammenligner også navigasjonen på våre nettsider med data vi kjøper fra tredjeparts leverandører, for å sikre mer relevant markedsføring til deg og for å benytte direkte markedsføring på andre medier/nettsteder enn våre egne. Du kan avvise disse informasjonskapslene i informasjonskapselfanen. Noen tredjeparter setter informasjonskapsler til markedsføring via vårt nettsted – i samråd med oss – for at vi skal kunne sammenligne interessene du har vist på våre nettsider med interesser du har vist på andre nettsider. I avsnittet «tredjeparts informasjonskapsler» nedenfor kan du se hvilke tredjeparts markedsføringsinformasjonskapsler vi har på våre nettsider, sammen med en link til informasjon om hvordan de behandler dine data fra informasjonskapsler.
 • Adform
 • Google
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Celebrus
 • Adobe (demdex)

 

Vi beholder informasjon fra informasjonskapsler i opptil 3 år etter at den sist ble aktivert (fra sist gang du besøkte nettstedet vårt). Informasjonskapsler som er satt av tredjepart via vår hjemmeside, blir ikke administrert av oss, men av tredjepartene selv – du kan lese retningslinjene for informasjonskapsler fra våre tredjeparts informasjonskapselleverandører i avsnittet «Tredjeparts informasjonskapsler» nedenfor.

Angitt varighet for informasjonskapsler – se vinduet om informasjonskapsler nedenfor.

Samtykke til bruk av informasjonskapsler, endring av samtykke, avslag på bruk informasjonskapsler og sletting av informasjonskapsler

Samtykke til vår bruk av informasjonskapsler

Når du først går inn på et av våre nettsteder eller laster ned appene våre, angir vi informasjonskapsler som er nødvendige for at tjenestene skal fungere som de skal– disse kalles nødvendige informasjonskapsler. Når du godtar informasjonskapsler, angir vi innstillingene for informasjonskapsler i henhold til valget du har gjort for å forbedre og måle ytelsen til tjenesten vår og for å sende deg relevant markedsføring.

Avslå informasjonskapsler – nettleser

Du kan velge å avslå alle informasjonskapsler unntatt de som er nødvendige, ved å velge «bare nødvendig» i fanen. Dette betyr at bare de informasjonskapslene som er nødvendige for at nettstedet vårt skal fungere og huske valget ditt for informasjonskapsler, vil brukes. Du kan også avslå informasjonskapsler ved å klikke på lenken Endre innstillingen for informasjonskapsler i vinduet om informasjonskapsler nedenfor.

Avslå informasjonskapsler – apper

Når du laster ned appene våre, kan du avslå informasjonskapsler ved å ikke godta «datainnsamling» når du installerer dem.

Endre samtykke til informasjonskapsler – nettleser

Du kan endre samtykket ditt når som helst ved å slette alle informasjonskapslene dine. Fremgangsmåten for å slette informasjonskapsler vil avhenge av nettleseren du bruker, men du kan alltid finne hjelp til hvordan du sletter informasjonskapsler i nettleseren din på www.aboutcookies.org

Husk å slette informasjonskapsler i alle nettlesere hvis du bruker mer enn én nettleser. Hvis du har slettet informasjonskapslene dine og besøker nettstedet vårt igjen, blir du bedt om et samtykke til informasjonskapsler på nytt, og deretter kan du avslå alle informasjonskapsler som ikke er nødvendige. Du kan da fortsette uten å bruke andre informasjonskapsler enn de som er nødvendige for bruk av tjenestene våre. Du kan også klikke på linken Endre innstillinger for informasjonskapsler i vinduet om informasjonskapsler nedenfor hvis du ikke vil godta informasjonskapsler.

Du kan også unngå bruk av informasjonskapsler helt ved å slå av bruk av informasjonskapsler i nettleseren din. Du bør imidlertid være oppmerksom på at deaktivering av bruk av informasjonskapsler betyr at du ikke vil kunne logge på våre digitale løsninger eller bruke andre funksjoner som krever informasjonskapsler.

Endre samtykke – Apper

Hvis du vil endre samtykket du har gitt i apper, må du avinstallere appen først og deretter installere den på nytt med det nye samtykket.

Tredjeparts informasjonskapsler på våre nettsider

Noen av informasjonskapslene for markedsføring som aktiveres på enheten din når du besøker nettsiden vår og samtykker til informasjonskapsler for markedsføring, eies av tredjeparter. Disse tredjepartene hjelper Danske Bank med å formidle aktuelt markedsføringsinnhold når du besøker nettsidene til disse tredjepartene. Tredjepartene kan bruke dataene dine samlet inn av informasjonskapslene deres til andre formål enn de som er fastsatt av Danske Bank, og hvis du godtar disse informasjonskapslene for markedsføring eller markedsføringstjenestene, er det tredjepartens retningslinjer for informasjonskapsler og behandling av personopplysninger som gjelder. Eksempler på noen tredjeparter vi samarbeider med, er Facebook, Google, LinkedIn og Twitter. Du kan lese hvordan de relevante tredjepartene bruker dataene dine (retningslinjer for informasjonskapsler) i avsnittene «Facebook, Twitter og Linkedin», og «Konverteringssporing med Google Ads» lenger ned på denne siden. Vårt delte dataansvar betyr at vi fortsatt er ansvarlige for tredjepartens bruk av dataene dine som behandles for oss. Du kan se hvordan tredjeparten skiller mellom vårt felles ansvar med dem, og deres ansvar, på tredjepartens hjemmeside som beskrevet nedenfor.

Facebook, Twitter og LinkedIn

Danske Bank Group bruker målendringsinformasjonskapsler (også kalt «piksler») fra Twitter, Facebook og LinkedIn. Disse pikslene brukes til å utføre statistiske analyser samt profilering for direkte markedsføringsformål.

Informasjonskapslene på dette området er informasjonskapsler til markedsføring. Når vi/du benytter disse tjenestene fra Facebook, Twitter og LinkedIn, gjelder deres regler for informasjonskapsler. Du kan lese mer om deres retningslinjer for informasjonskapsler her:

Konverteringssporing med Google Ads

Med Googles konverteringssporing kan vi vite om trafikken vi kjøper fra Googles søkemotor har den ønskede effekten.

Informasjonskapslene på dette området er informasjonskapsler til markedsføring. Når vi/du bruker disse tjenestene fra Google, gjelder deres regler for informasjonskapsler.

Du kan lese Googles retningslinjer for informasjonskapsler her.

Hvordan behandler Danske Bank mine personopplysninger?

Vår bruk av informasjonskapsler kan også omfatte behandling av personopplysninger, og vi anbefaler at du leser hvordan vi behandler personopplysninger samt mer om dine rettigheter her.

NB!

Hvis du ber om å bli kontaktet av oss, sender oss en e-post eller ber om å bli tilsendt en brosjyre eller lignende materiale via våre nettsteder, vil du vanligvis bli bedt om å oppgi navn og adresse, e-postadresse, telefonnummer og noen andre opplysninger, slik at vi kan behandle og svare på henvendelsen din. Vi bruker ikke informasjonskapsler til å lagre disse opplysningene.

Vindu om informasjonskapsler


Endre innstillingen for informasjonskapsler
Content is loading
Show more rows: All table rows are already visible for screen readers.
Show less rows: All table rows are already visible for screen readers.