Norgesferie har blitt svært populært de siste årene, ikke bare blant europeere, men også nordmenn. Å pakke bilen og legge ut på bilferie i nydelige Norge er også en lavterskelferie, og trenger heller ikke bli så dyrt som noen frykter. 

Du kan finne gode og rimelige overnattingsalternativer, som campinghytter og teltplasser, handle mest mulig mat på butikken, og ta med det meste du trenger hjemmefra. 

Drivstoff på reisen er en av utgiftene som du også kan spare på, ved å ha kredittkort fra 365Direkte så kan du faktisk spare penger for hver liter drivstoff du tanker. Kredittkortet gir deg nemlig 90 øre per liter i rabatt fra første liter på alle Esso-stasjoner i hele Norge. 

Les mer om Cashback og hvorfor 365Privat er det beste bensinkortet

Fra vakre nord til varme sør 

De fire rutene vi har valgt ut fordeler seg utover landet, slik at uansett hvor i landet du bor skal du kunne finne en bilferie som ligger i din landsdel. Turene byr på alt fra Nord-Norges dramatiske natur og vakre midnattssol, Vestlandets langstrakte strender til sjarmerende og historiske ruter i sør.

 

Rute 1: Som perler på en snor langs «Kystens riksvei» 

«Kystens Riksvei» er kallenavnet på en rekke mindre veier som går fra Risør til Flekkefjord. 
Denne ruten gir deg sørlandsperler på rekke og rad, og tar deg med helt ut i havgapet. Ruten tar deg gjennom fantastiske småsteder som Lyngør, Ny-Hellesund og Norges sydligste punkt Lindesnes. 
I tillegg til disse fantastiske stedene helt ute ved havet, går reisen også gjennom de fleste store sørlandsbyene som Arendal og Kristiansand. Dersom Kristiansand Dyrepark er en drøm for noen i familien, er det kort vei dit. 

Perfekt for: 

 • De som drømmer om sol, varme og svaberg 
 • En kombinasjon av opplevelser og avslappende badeferie 
 • De som ønsker å ta turen innom Kristiansand Dyrepark for en morsom opplevelse for hele familien 


Rute 2: Verdens vakreste biltur – Atlanterhavsveien

Denne strekningen er tidligere kåret til verdens vakreste bilreise av den engelske avisen The Guardian. Ruten som kalles Atlanterhavsveien går langs Hustadvika og over Lauvøyfjorden. Ruten strekker seg langs kysten av Møre og Romsdal nordover til Kristiansund. 

Langs veien finner du blant annet øya Runde som har Norges sydligste fuglefjell. Men det er først og fremst den ville naturen ut mot havgapet, og de vakre broene ut mot Hustadvika som kjennetegner Atlanterhavsveien. Her får du vakker, storslått natur og norsk ingeniørkunst på sitt beste. Veistrekningen, som tok hele seks år å bygge, stod ferdig i 1989, og har åtte vakre broer på til sammen 880 meter. 

Perfekt for: 

 • De som tiltrekkes av vakker natur og storslått ingeniørkunst 
 • Å oppleve Midt-Norges historie 
 • Instagram-feeden din 


Rute 3: Evig solskinn langs Barentshavet 

Riktignok kan vi ikke garantere sol, men turistveien fra Varangerbotn til Hamningberg er naturlig opplyst døgnet rundt i sommermånedene. 

Veien som går langs østkysten av Finnmark byr på natur og opplevelser som er helt unike. Her finner du røff natur og fantastiske historiske opplevelser. Landskapet er åpent, storslått og et hjem for både fugle- og dyrearter som er helt unike for den nordlige breddegraden. 

Langs ruten finnes en kultursti med fredede bosetninger fra en periode som strekker seg over 10 000 år bakover i tid. Historiske Vardøhus festning er også verdt et besøk. Som en liten kuriositet kan vi også nevne at Varangerveien faktisk er blant verdens 100 anbefalte steder for fuglekikking. 

Perfekt for: 

 • De som elsker dramatisk natur 
 • Å nyte midnattssolen i vakre omgivelser 
 • Historiske opplevelser og samiske kulturminner 


Rute 4: En historisk reise gjennom Østfold 

De fleste forbinder kanskje Østfold med den litt generiske veistrekningen man kjører på E6 fra Oslo til Svinesund, men fylket har mer å by på enn det. 
Fra Halden kan du kjøre fylkesvei 21 langs svenskegrensen mot Ørje hele veien til Akershus. Start turen med historisk sus på Fredriksten festning i Halden, med fantastisk utsikt utover den flotte byen. Kjøreturen videre tar deg langs Haldenvassdraget, hvor du opp mot Ørje kan oppleve restene av de omfattende festningsverkene som ble bygget på slutten av 1800-tallet for å beskytte oss mot svenskene. 
Etter freden ble sluttet med våre naboer i øst ble de nedlagt allerede i 1905 som en del av fredsavtalen. Langs hele ruten får du oppleve Østfold på en helt annen, og mye vakrere, måte enn du trodde var mulig sist du kjørte E6. 

Perfekt for: 

 • De som elsker historiske reiser. 
 • Å oppleve Østfold på sitt vakreste. 
 • Å kombinere småbyferie i vakre Halden med vakker norsk skog.


Hele Norge er fylt opp av vakre og opplevelsesrike bilturer 

Dette var en smakebit for deg som synes bilferie i Norge virker som et spennende alternativ. I hele Norge finnes det vakre bilturer som kan oppleves av store og små, og ruter som passer for alle og enhver. Husk også at uansett hvor du kjører i Norge får du hele 90 øre per liter i rabatt fra første liter på alle Esso-stasjoner i Norge med kredittkortet 365Privat.

Dette sørger for at bilferien blir litt rimeligere enn du kanskje tenkte. Uansett kan det alltid være fint å ha et kredittkort i bakhånd når du skal reise på ferie.
 
Send inn en søknad om kredittkortet 365Privat i dag, eller ta kontakt med oss dersom du skulle ha noen spørsmål til vårt kredittkort, sparekontoen vår eller bare ønsker generelle tips om handel på nett og i utlandet kan du alltid ta kontakt med oss på telefon 987 00 365 eller via vårt kontaktskjema. 

Vi er her for å hjelpe deg! 

Avklaringer og disclaimer 
* Rabatt på totalt 90 øre en kombinasjon av Esso-rabatt på 34 øre og cashback på 3,65 %. Det vil si at en pumpepris på 15,34 kroner gir en cashback på 56 øre.
** 365Direkte er en enhet i Danske Bank 
*** 365Privat er et kredittkort som tilbys av 365Direkte 
**** Turbospar er et sparingsprodukt som tilbys av 365Direkte 

365Privat Mastercard

Med 365Privat får du Norges råeste drivstoffrabatt? Kortet er gebyrfritt, med mindre du ønsker å motta papirfaktura, og du kan få inntil 45 dager rentefri kreditt. 

Bestill 365Privat Mastercard 

Eff. rente 25,53 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1930. Totalt: 16.930