10 tips til trygg og rask sparing

10 tips til trygg og rask sparing

10 tips til trygg og rask sparing

Føles sparemålene dine uoppnåelige? Mange av oss ønsker å spare enda litt mer enn hva vi allerede gjør. Her er ti enkle og gode tips som gjør at du kan fylle opp sparekontoen!

 

1. Sett opp et fast månedstrekk

Er du en av de som tenker at du skal føre pengene som er igjen på kontoen i slutten av måneden, inn på sparekontoen?  Å sette opp et fast trekk som trer i kraft hver gang du får lønn er en mye smartere løsning. Slik er sparingen allerede unnagjort og du bruker ikke opp sparepengene på andre ting.

 

3. Sørg for å spare det du kan på drivstoff

Spar penger med drivstoffrabatt fra 365Direkte.JPG

Drivstoff er en nødvendighet når du kjører bil, og det kan være vanskelig å kutte i forbruket. Drivstoffprisene varierer mye, så sørg for å tanke på de dagene det er billigst. Nå settes det veiledende priser mandag, og prisene faller gradvis frem til ny prisoppdatering torsdag. Drivstoff er alltid billigst rett før justeringen. I tillegg til dette kan du skaffe deg et kredittkort med bensinrabatt. 365Privat fra Danske Bank er et godt valg, med en betydelig rabatt på 90 øre rabatt per liter hos Esso.

Bestill kredittkortet 365Privat her!


3. Vær smart med hvor du har lån og forsikring

De fleste har et relativt avslappet forhold til hvor de har boliglån og forsikringer. Nordmenn er blant de mest lojale lånekundene. Bruk makten du har som kunde til å orientere deg på markedet, og sørg for at du alltid har best mulig pris på lån og forsikringer. Her kan det være mye å spare!


4. Planlegg dagligvarehandelen

For å spare mest mulig på dagligvarehandelen er det to ting du bør gjøre: planlegg innkjøpene og kjøp inn for lengre perioder av gangen. Skriv en handleliste og forsøk å gjennomføre ukeshandel. Dette setter en stopper for mange unødvendige kjøp, og gir deg mer oversikt over hvor pengene går. I tillegg operer de fleste store dagligvarekjeder med kundeaviser som gir en god oversikt over varer på tilbud. Det kan være mye penger å spare på å holde seg oppdatert på disse tilbudene og legge opp ukeshandelen etter disse.


5. Si opp de unødvendige abonnementene!

Si opp de unødvendige abonnementene.pngEr du støttemedlem hos et treningssenter? Da er du ikke alene! De fleste kan spare mye dersom de går gjennom hvor mange abonnementer de har, men som de sjelden bruker. Det finnes eksempler på de som har HBO Nordic, Netflix, ViaPlay, C-More, D-play og TV2 Sumo som alle fornyes automatisk hver eneste måned. Dette blir fort mye penger. Vær litt ekstra kritisk! Trenger du både Netflix og HBO? Kan du trene på et billigere treningssenter? Kutt i disse utgiftene så kan sette noen av disse pengene på sparekontoen.


6. Planlegg ferien god tid i forveien

Prisen på flybilletter og hotell har en tendens til å stige frem mot avreisetidspunkt. Et alternativ er «hoppe-på»-turer, hvor det er ekstra billig rett før avreise, men det tryggeste er å være ute i god tid. På denne måten er det også enklere å holde oversikt over utgiftene.


7. Betal alle regninger før fristen!

Det er fort gjort å glemme en regning eller to, og plutselig må du betale et ekstra gebyr. Dette er en helt unødvendig utgift som du enkelt kan kutte ut. Legg inn i kalenderen din når regningene forfaller, og betal innen fristen. Mange har også mulighet til å legge regningene inn som eFaktura eller Avtalegiro, da får du oversikten direkte i nettbanken.


8. Stopp med de unødvendige småkjøpene

Stopp med de unødvendige småkjøpene.jpg

Det er en klisje, men likefult sant, at det er i de små beløpene pengene flyr. Pakk matpakke eller ta med en kaffekopp hjemmefra. 35 kroner for kaffe virker kanskje ikke så mye der og da, men blir dette en vane er det mye penger å spare hvis du dropper den deilige impulsen. Det skal være lov å kose seg, og den kaffekoppen med venner, eller andre sosiale utgifter må man selvsagt unne seg, men klarer du å bytte ut impulskjøp med impulssparing har du allerede kommet langt.


9. Benytt deg av rabattkort

Veldig mange kjeder operer i vår tid med egne rabattkort. Det virker kanskje ikke som det er så mye å spare på hvert enkelt kort, men har du et bevisst forhold til dette vil utgiftene ofte kunne kuttes nok til at du merker det på den totale økonomien. Bruk rabattkort på mat, klær, reise og andre utgifter. Med 365Privat kan selv drivstoffutgiftene kuttes dersom du fyller hos Esso.


10.  Benytt en sparekonto med høy rente

Ikke alle sparekontoer gir deg like gode rentevilkår. En liten renteforskjell kan faktisk gjør at du får ganske så mye mer penger i det lange løp. Turbospar fra 365Direkte tilbyr høy rente fra første krone, med månedlig kapitalisering. Denne kontoen er tilgjengelig for alle kunder hos 365Direkte, og vil sørge for at du får mer ut av hver eneste kroner du setter av til sparing.

 

Vi håper dette ga deg noen gode tips til hvordan du kan nå sparemålene litt raskere, og kutte i de unødvendige utgiftene dine.


Skulle du har noen ytterligere spørsmål, eller ønsker å bli kunde hos 365Direkte kan du alltid ta kontakt med de dyktige medarbeiderne våre på telefon 987 00  365


Vi er her for å hjelpe deg med sparingen!

 Avklaringer og disclaimer

* Rabatt på totalt 90 øre en kombinasjon av Esso-rabatt på 34 øre og cashback på 3,65 %. Det vil si at en pumpepris på 15,34 kroner gir en cashback på 56 øre.

** 365Direkte er en avdeling i Danske Bank

*** 365Privat er kredittkort som tilbys av 365Direkte

**** Turbospar er et sparingsprodukt som tilbys av 365Direkte


​​​